Bekende Volendamse zangers

Jan Smit
Jan Smit is geboren in Volendam op 31 december 1985 en heet voluit: Johannes Hendricus Maria Smit. Jantje Smit zong vier jaar bij het Volendammer jongenskoor 'De zangertjes van Volendam'. Op tienjarige leeftijd wordt hij ontdekt als hij met BZN een duet, het nummer Mama, opnam.

BZN
De Band Zonder Naam, kortweg BZN, was een Nederlandse popgroep uit Volendam die optrad tussen 1966 en 2007. Ze zongen meestal in het Engels, maar ook in het Frans. De laatste jaren van hun bestaan zongen ze in het Nederlands. Hun albums zijn met 88 gouden en (dubbel)platina platen beloond, waardoor ze veruit de beste verkopende albumartiest in Nederland aller tijden zijn.

Nick & Simon
Nick & Simon is een Volendams zangduo, dat bestaat uit Nick Schilder (16 mei 1984) en Simon Keizer (6 november 1983). Zij stammen beiden uit bekende Volendamse muziekfamilies.

Maribelle
Maribelle, geboren als Marie Kwakman (Volendam, 4 april 1960) is vooral bekend door haar deelname voor Nederland aan het Eurovisie Songfestival van 1984.
Van mei tot augustus 1976 is zij de eerste BZN-zangeres. De nummer 1-hit Mon amour is eerst door haar ingezongen.

The Cats
The Cats heette in eerste instantie The Mystic Four, ontstaan uit een samenvoeging van Electric Johnny and the Skyriders (Arnold Muhren en Cees Veerman) en de Everly Kosters (Piet Veerman en Jaap Schilder). Later veranderde de naam in The Blue Cats waarin drummer Theo Klouwer de gelederen kwam versterken. De band kon (mede) opgericht worden door een lening van Jan Buys, hun latere manager. De groep had de grootste successen in de periode 1968 - 1972.

De 3Js
De 3Js is een Volendamse band, bestaande uit Jaap de Witte, Jan Dulles en Jaap Kwakman. In 2002 richtten zanger Dulles en gitaristen Kwakman en De Witte een band op onder de naam 3Js. De drie kennen elkaar sinds 1996 en vanaf 2002 treden zij lokaal op onder de naam 3Js.

Annie Schilder
Anny Schilder (vaak ook Annie Schilder) is geboren in Volendam op 14 februari 1959. Van 1976 tot 1984 is zij het gezicht van de popgroep BZN. Dit waren tevens de hoogtijdagen van BZN, waarin de formatie een lange reeks van top 10-hits afleverde. Schilder verlaat BZN in 1984, waarna ze een redelijk succesvolle solocarrière kent, ook al was het succes niet te vergelijken met dat met BZN. In BZN werd zij opgevolgd door Carola Smit.

Dit onderwerp is onderdeel van... Uitzending: maandag 30 juli 2012

MEEST BEKEKEN VIDEO'S