Eis tegen Robert M.: 20 jaar en tbs

Robert M. eind november 2011 in de rechtszaal Bekijk Robert M. eind november 2011 in de rechtszaal ANP

Het Openbaar Ministerie (OM) eist 20 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging tegen Robert M. Het OM rekent M. zwaar aan dat hij tijdens de rechtszaak geen enkel berouw toonde en dat hij zijn eigen belang boven dat van de kinderen stelde. Verslaggever Gert Janssen reageert in de studio. Hij volgt voor Nieuwsuur het proces.

Lees alles over proces in het dossier: Amsterdamse zedenzaak.

Robert M. heeft mogelijk meer kinderen misbruikt dan de 87 die hij heeft toegegeven. Dat zei de officier van justitie tijdens het voorlezen van het requisitoir van de Amsterdamse zedenzaak.

Zijn partner Richard van O. hoorde 12 jaar cel tegen zich eisen. Justitie verdenkt hem er onder meer van dat hij een ondersteunende rol heeft gespeeld bij het misbruiken van tientallen kinderen door Robert M..

Zorgvuldig

Tijdens het voorlezen van het requisitoir bleek verder dat Robert M. zeer zorgvuldig te werk ging. Volgens justitie koos hij zijn oppasadressen doelbewust uit. Hij lette daarbij bijvoorbeeld op de dikte van de gordijnen.

Ook kocht hij wijde broeken met veel zakken. Daar kon hij volgens justitie glijmiddel in verstoppen. Ook kon hij met wijde broeken zijn erectie verhullen.

Live

Op de computer van M. zijn 45 kinderpornofilms aangetroffen die zijn gemaakt op de Filipijnen. Op die films is te zien hoe kinderen van 3 jaar en ouder werden misbruikt. Robert M. betaalde voor de films via PayPal en keek live mee via een webcam.

Via de internetverbinding met de Filipijnen zou M. zich ook hebben kunnen verlustigen aan oudere kinderen. In Nederland misbruikte M. vooral kinderen van 0 tot 2 jaar, omdat die niet konden praten.

Misbruik

Bijna zestien maanden geleden arresteerde de politie Robert M. en zijn echtgenoot Richard van O., na een uitzending van Opsporing Verzocht. Justitie verdenkt Robert M. van het seksueel misbruik van 67 kinderen.

Vragen en/of opmerkingen? Mail de maker Gert.Janssen@Nieuwsuur.nl en/of Jan.van.Loenen@Nieuwsuur.nl. Of volg @JanvanLoenen op Twitter.

Dit onderwerp is onderdeel van... Uitzending: donderdag 5 april 2012

VIDEO

Eis tegen Robert M.: 20 jaar en tbs

Het Openbaar Ministerie (OM) eist 20 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging tegen Robert M. Het OM rekent M. zwaar aan dat hij... tijdens de rechtszaak geen enkel berouw toonde en dat hij zijn eigen belang boven dat van de kinderen stelde. Verslaggever Gert Janssen reageert in de studio. Hij volgt voor Nieuwsuur het proces.

VIDEO

'M. vond het niet erg om kinderen pijn te doen'

Een belangrijke dag in de Amsterdamse zedenzaak. Het Openbaar Ministerie is vanochtend begonnen met het slotbetoog; het requisitor.... Verslaggever Lidwien Gevers is bij de rechtbank in Amsterdam.

MEEST BEKEKEN VIDEO'S