Omstreden komst shariageleerde

Al-Haddad beantwoordt vragen van gelovigen via YouTube Bekijk Al-Haddad beantwoordt vragen van gelovigen via YouTube NOS

Een Kamermeerderheid riep minister Opstelten gisteren op om al-Haddad de toegang tot Nederland te weigeren. In Nieuwsuur reageert al-Haddad op de commotie en zijn vermeende antisemitische uitspraken.

Symposium

De omstreden shariageleerde wil spreken op een symposium van de Vrije Universiteit, georganiseerd door de Islamitische Studentenverenging Amsterdam (ISA). Maar de universiteit heeft het debat afgelast. Volgens de VU is er zoveel ophef over de denkbeelden van al-Haddad dat een academisch debat niet meer mogelijk is. In een reactie heeft directeur Yoeri Albrecht van De Balie in Amsterdam ISA aangeboden het debat daar te houden.

Uitspraken

Al-Haddad is lid van een Britse shariarechtbank en staat volgens de Tweede Kamer bekend om allerlei antisemitische uitspraken als 'Joden zijn de vijand van God' en 'Joden zijn varkens'. In een eerder gesprek met correspondent Arjen van der Horst ontkent al-Haddad dat hij antisemitische uitspraken heeft gedaan.

Vragen en/of opmerkingen? Mail de maker: Roozbeh.Kaboly@Nieuwsuur.nl of volg Roozbeh op Twitter.

Andere onderwerpen van donderdag 16 februari 2012

Dit onderwerp is onderdeel van... Uitzending: donderdag 16 februari 2012

VIDEO

Omstreden komst shariageleerde

Een Kamermeerderheid riep minister Opstelten gisteren op om al-Haddad de toegang tot Nederland te weigeren. In Nieuwsuur reageert... al-Haddad op de commotie en zijn vermeende antisemitische uitspraken.

VIDEO

Shariageleerde al-Haddad wil toch naar Nederland komen

De omstreden shariageleerde al-Haddad wil morgen toch naar Nederland komen. Gisteren gelastte de Vrije Universiteit van Amsterdam... het symposium waar hij was uitgenodigd, af. Vanwege commotie over zijn komst. Hij zou anti-westerse en anti-semitische uitspraken hebben gedaan. Correspondent Arjen van der Horst sprak hem, in Londen.

Audio

  • Oog op Morgen: Debat sharia-geleerde afgeblazen Er is een grote discussie ontstaan over het afgeblazen debat met sharia-geleerde Haitham al-Haddad op de VU in Amsterdam. Joel... Voordewind (ChristenUnie), Yoeri Albrecht (debatcentrum De Balie) en Aukje Schut (VU) hebben ieder een eigen mening hierover en gaan met elkaar in gesprek.

MEEST BEKEKEN VIDEO'S