Gerechtshof: Albayrak mag weer aan het werk

Bestuursvoorzitter Nurten Albayrak van het COA Bekijk Bestuursvoorzitter Nurten Albayrak van het COA COA

COA-directeur Albayrak staat niet langer op non-actief. Het gerechtshof heeft de maatregel opgeheven en het COA moet Albayrak haar werkzaamheden laten hervatten. In Nieuwsuur vanavond de advocaat van Albayrak, Anita Verbeek.

Nurten Albayrak is opgelucht over de beslissing van het gerechtshof in Den Haag. "Dit is voor mij een cruciale stap op weg naar volledige rehabillitatie", zegt ze in een persverklaring. Lees meer...

Gerd Leers

Albayrak werd op 27 september vorig jaar op non-actief gesteld. Medewerkers hadden gezegd dat het werkklimaat bij het COA verziekt was en dat er sprake was van een angstcultuur. Minister Leers voor Immigratie en Asiel stelde een breed onderzoek in.

De Raad van Toezicht op het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers, van de verantwoordelijke minister Gerd Leers, bestudeert de uitspraak nu.

Tijdelijk

Het gerechtshof zegt dat de raad van toezicht uit het oog is verloren dat het ging om een tijdelijke maatregel. Verder zegt het hof dat Albayrak gerehabiliteerd moet worden, als het onderzoek naar haar functioneren positief uitvalt. De resultaten van dat onderzoek, van een speciale commissie naar onder meer de vermeende angstcultuur, de bestuursstructuur en de salariƫring, zullen pas eind maart bekend zijn.

Albayrak probeerde eerder al via een kort geding om haar schorsing op te heffen, maar ving toen bot bij de rechter.

Vragen en/of opmerkingen? Mail de maker: Jan Reiff (Jan.Reiff@Nieuwsuur.nl)

Dit onderwerp is onderdeel van... Uitzending: dinsdag 10 januari 2012

VIDEO

Gerechtshof: Albayrak mag weer aan het werk

COA-directeur Albayrak staat niet langer op non-actief. Het gerechtshof heeft de maatregel opgeheven en het COA moet Albayrak haar... werkzaamheden laten hervatten. In Nieuwsuur vanavond de advocaat van Albayrak, Anita Verbeek.

VIDEO

  • video Albayrak mag weer aan het werk Nurten Albayrak kan weer aan de slag als directeur van het COA, het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers. Bij... de procedure om haar op non-actief te stellen zijn fouten gemaakt. Ze was geschorst in verband met een onderzoek naar verziekte verhoudingen en een angstcultuur binnen de dienst.
  • video Leers grijpt in bij COA Minister Leers verlaagt het salaris van bestuursvoorzitter Nurten Albayrak van het COA, het centraal orgaan... voor de opvang van asielzoekers. Gerd Leers reageert in de studio.

MEEST BEKEKEN VIDEO'S